Professzionális bevezetési és támogatási tanácsadás az SAP SuccessFactors moduljainak tekintetében

Az EasyCON Tanácsadó Kft. stratégiai célkitűzésként kezeli a modern felhőalkalmazások piaci bevezetését, mind értékesítési, mind tanácsadási területeken.

 

 

Ennek a célkitűzésnek megfelelően az EasyCON Tanácsadó Kft. 2015-ben stratégiai partneri megállapodást kötött az SAP Magyarországgal a SuccessFactors HCM / HR felhő alkalmazások forgalmazására és bevezetésére az Európai Gazdasági Térségre vonatkozóan, elsőként a magyar SAP tanácsadói szervezetek körében.

Az EasyCON Tanácsadó Kft. az SAP SuccessFactors modulok, alkalmazások területén egyedülálló és naprakész SAP SF licenszel modulokra vonatkozó vizsgákkal rendelkező SuccessFactors tanácsadói kompetenciákkal áll megrendelői és partnerei rendelkezésére Magyarországon és az európai régióban. Az EasyCON Tanácsadó Kft. büszke arra, hogy úttörő szerepet tölthetett be a felhő megoldások területén és hosszú távon is arra törekszik, hogy hiteles, és meghatározó szereplőként vegyen részt Magyarországon és a közép-európai régióban az SAP SuccessFactors megoldások területén.

SAP SuccessFactors mint a leginnovatívabb HR felhő szolgáltatás

Az SAP SuccessFactors segít a vállalatoknak HR-folyamataik leegyszerűsítésében, a tehetségfejlesztés támogatásában, a munkavállalói elkötelezettség maximalizálásában és mérhetővé teszi a humán stratégia üzleti eredményekre gyakorolt hatását. Megoldásaink révén a vállalatok:

  • Leegyszerűsíthetik és standardizálhatják globális HR-megoldásaikat a hatékonyság, megfelelés és adatminőség ösztönzésére;
  • Elkötelezetté tehetik az összes munkavállalót a modern és megragadó felhasználói felületek révén;
  • Kezelhetik a teljes munkaerőt az állandó, megbízásos, gyakornoki és jövőbeli munkavállalókat is beleértve.

Az SAP SuccessFactors Employee Central iparágvezető HR adminisztrációs megoldás, amely átfogó, integrált HR funkciókat nyújt. Folyamatos innovációkat kínál zavartalan működés és alacsonyabb üzemeltetési összköltség mellett, az üzleti növekedést kísérő könnyű skálázhatósággal.

  • Emberekre tervezve – Intuitív és felhasználóbarát, biztonságos hozzáféréssel, bárhol és bármikor;
  • Valódi globális lefedettség – Páratlan, országokon átívelő rendelkezésre állás és támogatás;
  • Stratégiai döntések elősegítése – Valós idejű munkaerőadatok, a HR üzletre gyakorolt hatásának növelésére;
  • Rugalmas – Konfigurálható, bővíthető és moduláris architektúra az egyedi üzleti igények támogatására;
  • Azonnal üzembe helyezhető integráció – Integrációk költségének és összetettségének csökkentése.

Az SAP SuccessFactors Recruiting modul használatával vállalata toborzási döntései szorosan integrálásra kerülnek a stratégiákkal a munkaerő-beosztás, az új dolgozók integrációja, az utánpótlás és a belső mobilitás terén. A teljesítményértékelések, karriertervezés és tanfolyamok adatai további értékes információkat nyújtanak, így a toborzás hatékonysága könnyedén növelhető.

Az SAP SuccessFactors Onboarding modulja egyedülállóan vegyíti az új munkavállalók integrációjának kritikus, mégis taktikai aspektusait (megfelelőség és orientáció) az inkább stratégiai szempontokkal (szocializáció és a többi tehetséggondozási folyamattal való kapcsolat) egy jobb üzleti eredményeket kínáló átfogó folyamat létrehozására.

Az SAP SuccessFactors Jam közösségi együttműködést kínál a munkahelyen, összekapcsolja az ügyfeleket, partnereket és kollégákat az információkkal, alkalmazásokkal és folyamatokkal, amelyek támogatást nyújtanak az üzleti szempontból kritikus problémák megoldásában és a kézzel fogható üzleti eredmények elérésben – mindezt üzleti alkalmazásaiban, mobileszközén és az SAP Jam felületén is elérheti. Az SAP Jam támogatja a vállalati szintű folyamatokat, például a közösségi beléptetést, közösségi tanulást, kommunikációt és tudásmegosztást. Az SAP Jam emellett egyetlen helyen gyűjt össze mindent anélkül, hogy különálló alkalmazásokba kellene bejelentkeznie a friss információkért vagy együttműködésért.

Az SAP SuccessFactors Learning megoldás a munkavállalóinak és ügyfeleinek/partnereinek egyedülálló tanulási élményt szolgáltat. Az összes képzési típust (e-learning, tantermi, vegyes) egy központi helyen kezelheti, a képzési elemeket változatos módon juttathatja el a képzésben résztvevők számára.

Az SAP SuccessFactors Tehetségmenedzsment megoldás magában foglalja az új munkavállalók beléptetését, toborzását, a teljesítményfejlesztést és célkitűzést, a tanulást, javadalmazást, valamint az utódlást és továbbképzést. Mindegyik megoldás elismerten vezető szerepet tölt be a maga területén független piacelemzők szerint. A modulok akár önállóan is alkalmazhatók, ugyanakkor együtt is zökkenőmentesen használhatók az átfogó karrierkezelési stratégia támogatására, a munkaerő további összehangolása, optimalizálása és teljesítményfokozása érdekében.

Az SAP SuccessFactors HCM Suite részét képező SAP SuccessFactors Performance & Goals modul egyike iparágvezető tehetséggondozási megoldásainknak. Intuitív felhasználói élményt és innovatív funkciókat kínál, mint például a csapatértékelő, a kalibrálás, a jogi ellenőrzés, a 360°-os értékelés, a célkönyvtár, az írási asszisztens és a fejlesztési tanácsadó.

Az olyan eszközöktől, mint a Microsoft Excel vagy más, az Excel táblázatok mintájára készült megoldásoktól eltérően, az SAP SuccessFactors Compensation modul a javadalmazás tervezését észszerűsíti és egyszerűsíti, valamint átláthatóságot biztosít és betekintést nyújt a teljes bérgazdálkodásba, ill. egyéni módon teszi lehetővé a teljesítményen alapuló díjazás kultúráját.

Az SAP SuccessFactors Succession & Development modul segítségével vállalata növelheti munkavállalói elkötelezettségét, elősegítheti a szakmai fejlődést és maximalizálhatja a legnagyobb tehetségek karrierlehetőségeit, amely révén a legkedveltebb munkaadók közé tartozhat. Hozzáférést kap a valós idejű tehetségekkel kapcsolatos információkhoz, bemutatásra kész, másokkal is megosztható formátumban. Azonosíthatja a tehetségeket, fejlesztheti őket és biztosíthatja a kulcspozíciók megfelelő utódokkal való ellátását.

Az SAP Workforce Forecasting and Scheduling pontos munkaigény-előrejelzést készít, optimalizálja a munkaerő-beosztás tervezését, üzleti előrejelzéseket készít és létrehozza az üzleti célok teljesítéséhez szükséges munkaerőigényeket. A WorkForce Software EmployeeCenter csomagja az SAP SuccessFactors Employee Central és SAP SuccessFactors Employee Central Payroll megoldásokba integrálva lehetővé teszi a vállalatok számára a munkaidőre, ütemezésre és távollétkezelésre vonatkozó követelmények automatizálását.

Az SAP SuccessFactors Workforce Planning és Analytics modul a vállalata számára konkrét és a gyakorlatban is felhasználható elemzéseket nyújt a munkaerőadatokról, támogatva a jelen és jövőbeli üzleti stratégia megtervezését. Használja kedve szerint a beépített 2000 elemből álló KPI adatbázist és mérje össze vállalata teljesítményét más, hasonló jellemzőkkel bíró vállalatokéval.